Informacije2023-09-12T09:06:30+00:00

Koristne povezave

Europa Donna Slovensko združenje za boj proti raku dojk

Slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna je samostojna, neodvisna, neprofitna organizacija civilne družbe. Povezuje zdrave ženske, bolnice z rakom dojk, posameznike in strokovne institucije v Sloveniji v boju proti raku dojk. Je članica evropske zveze in zagovarja njenih 10 ciljev. Glavni cilj slovenskega združenja za boj proti raku dojk je vsem ženskam v Sloveniji zagotoviti enake možnosti za zgodnje odkritje bolezni, takojšnje in učinkovito zdravljenje in rehabilitacijo.

www.europadonna.si

Dora

Državni program Dora je presejalna mamografija za zgodnje odkrivanje raka in predrakavih sprememb dojk, ki ga organizira Onkološki inštitut v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje in Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Program Dora omogoča vsem ženskam z vnaprejšnjim vabljenjem med 50. in 69 letom starosti pregled z mamografijo, kjer gre za slikanje dojk z rentgenskimi žarki. S presejalno mamografijo je mogoče odkriti bolezenske spremembe, ki še niso tipne. Zgodnje odkrivanje raka dojk pomeni tudi večjo uspešnost zdravljenja in znižanje umrljivosti.

dora.onko-i.si

Mutacija-brca.si

Spletne strani smo pripravili z namenom, da na pregleden način predstavimo ključne informacije o mutaciji gena BRCA. Obiskovalci spletne strani lahko na njej preberejo o znanih nevarnostnih dejavnikih za nastanek raka dojk in/ali raka jajčnikov, o mutacijama gena BRCA1 in BRCA2, vlogi ambulante za onkološko genetsko svetovanje in onkološkem genetskem testiranju.

www.mutacija-brca.si

Pomembni kontakti

Europa Donna

Slovensko združenje za boj proti raku dojk
Telefon: 01 231 21 01
E-naslov: europadonna@europadonna.si

Onkološki inštitut Ljubljana

Telefon: 080 29 00

E-naslov: info@onko-i.si

Center za bolezni dojk ZD Ljubljana

Telefon: 01 472 37 89

Dora

Telefon: 080 27 28
E-naslov: dora@onko-i.si

Partnerji in podporniki projekta